Hoe werkt het geven van Reiki aan honden?

Reiki is een Japanse methode die al eeuwenlang wordt ingezet om de levensenergie weer meer te laten stromen.  Reiki richt zich op de universele levensenergie die blokkades kan opheffen waardoor levensenergie beter kan stromen. Iemand die ingewijd is in Reiki kan een behandeling geven aan anderen, dit kunnen zowel mensen als honden zijn. In deze blog gaan we bespreken wat Reiki voor honden kan betekenen en hoe het werkt om Reiki aan honden te geven.

 

Hoe werkt Reiki geven voor honden?

 Honden kunnen net als mensen profiteren van een Reiki behandeling. Reiki-beoefenaars gebruiken hun handen om energie buiten zichzelf op te pakken en deze energie door handoplegging naar het lichaam van jouw hond te brengen. Hierdoor kunnen energetische blokkades in het lichaam van jouw hond worden verminderd of zelfs helemaal opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen. 

Een Reiki-beoefenaar kan iedereen worden. Je hebt hier een Reiki inwijding nodig door een Reiki master.

 Werken door handoplegging of door werken op afstand zo werkt het geven van Reiki aan honden

 Reiki gebeurt door middel van een handoplegging door iemand die is ingewijd in Reiki of zelfs door het werken op afstand. Afhankelijk van de graad die de persoon heeft die jouw hond behandeld kan er Reiki gegeven worden door letterlijk de handen op het lichaam van jouw hond te leggen. Maar het kan dus ook zijn als iemand minimaal een 2e graad in de reiki heeft dat jouw hond niet eens in dezelfde ruimte hoeft te zijn om jouw hond te kunnen behandelen. Er wordt dan op afstand gewerkt met jouw hond.

Het mooie aan Reiki is dat het een hele subtiele behandeling is voor jouw hond maar prachtige resultaten kan geven.


Mijn eigen border collie is dol op het krijgen van Reiki. Ik geef Fenne hier Reiki door contact te maken met mijn handen

Wat betekent het woord Reiki?

 Het woord Reiki is opgebouwd uit 2 delen:

 • Rei: dit staat voor universeel
 • Ki: die betekent levenskracht of energie.

 Reiki betekent dus energie of levenskracht in balans brengen zodat de fysieke, emotionele en spirituele gezondheid te bevorderen van levende wezens. Dit kunnen dus mensen en/of dieren zoals honden zijn.

Kan jij ook zelf Reiki aan jouw hond geven?

 Je kan alleen Reiki aan iemand anders of aan jezelf geven als je bent ingewijd in de Reiki. Reiki bestaat uit 3 graden. Je hebt minimaal graad 1 in Reiki nodig om de universele levensenergie uit de kosmos te pakken en deze door te geven. Een Reiki master kan iemand anders in Reiki inwijden.

 Heb je interesse na het lezen van deze blog door te weten wat de voordelen voor jouw hond kunnen zijn na het ontvangen van een Reiki behandeling, dan is het mogelijk om jouw Reiki graad te halen. Meer informatie lees je via deze link, verderop in de blog lees je meer informatie over hoe jij jouw Reiki 1 graad kan halen. Reiki kan namelijk heel veel betekenen voor honden.  

Ook als je nog geen Reiki graad hebt behaald kan je wel energie geven aan jouw hond. Het is niet zo sterk als dat bij iemand is die wel is ingewijd in Reiki, maar je kan wel degelijk energie geven.

 Denk er maar eens aan wat er gebeurde toen jij als kind viel, wat deden je ouders dan? Een kusje erop, even wrijven of even de plaats waar jij pijn had vasthouden. Je voelde je daarna vaak al stukken beter.


Je kan overal jouw hond Reiki geven als je minimaal Reiki 1 hebt. Reiki geven aan je hond werkt ook op de bank zoals je op de foto kan zien  

En dat is precies wat jij ook bij je hond kan doen. Energie geven heeft namelijk ook met intentie te maken. Hoe sterker de band is met de hond die jij dus energie wilt geven, hoe makkelijker het lukt. Jij kan ook jouw hond steunen en/of troosten door jouw hond aan te raken. Dit kan veel doen voor jouw hond. Let wel altijd op de behoeftes van jouw hond! Niet iedere hond vindt alle aanrakingen fijn. 

Je kan ook een Reiki sessie (of meerdere) boeken via Online met je hond. Ik behandel honden met Reiki op afstand. Voor meer informatie over het boeken van Reiki sessies bij jouw hond, zie deze link: https://onlinemetjehond.nl/pages/reiki-bij-honden

 Wat zijn de voordelen van Reiki voor honden

 Reiki is in te zetten voor heel veel ondersteuning van jouw hond.  Je kan een onderverdeling maken in grofweg 3 delen waarop Reiki fantastisch kan werken bij jouw hond:

 1. ondersteunend op het fysieke deel, dus het lichaam van jouw hond;
  Denk hierbij aan het verminderen van pijn, kramp, spijsverteringsklachten verminderen et cetera. Ook sneller herstel na ziekte is mogelijk.
 2. ontspannend op mentaal en emotioneel niveau;
  Jouw hond kan zich meer ontspannen voelen, minder stress ervaren, minder boosheid et cetera
 3. meer balans energetisch;
  Denk hierbij aan chakra’s die in balans komen

 Doordat Reiki dus op meerdere lagen van het lichaam van jouw hond wordt toegepast zorgt het ervoor dat energetische blokkades worden verminderd of zelfs opgeheven. Het geven van Reiki aan honden werkt op een hele subtiele manier. Hierdoor kan de levensenergie weer beter stromen door jouw hond en zal jouw hond meer in zijn of haar kracht komen te staan. Er ontstaat ook meer balans tussen de diverse lagen van het lichaam: fysiek, mentaal en energetisch/ spiritueel.


Reiki geven aan deze prachtige hond werkt op het hele lichaam

  Het doel van Reiki is om de levensenergie weer meer te laten stromen door blokkades in het lichaam energetisch op te heffen. Hierdoor zal jouw hond zich dus zowel fysiek, mentaal als energetisch steeds meer in balans voelen. Ook het zelfgenezend vermogen wordt door een Reiki behandeld gestimuleerd. Dit zorgt weer in het algemeen voor:

 Vermindering van stress bij jouw hond

Reiki bij honden zorgt ervoor dat er meer ontspanning wordt ervaren, waardoor angst en stress zullen verminderen. Heel veel honden kunnen hier baat bij hebben. Zeker honden die gevoelig reageren op prikkels zoals harde geluiden of prikkels vanuit hun omgeving

 Verminderen van pijn

Honden die lichamelijk pijn ervaren kunnen door Reiki meer ontspanning en kalmering ervaren. Hierdoor wordt de pijn minder. Op deze manier kan Reiki bij honden ondersteuning bieden die last hebben van ziekte, na blessures of bij ouderdom.

 Let op! Reiki is nooit een vervanging van een bezoek aan de dierenarts. Reiki voor honden is een ondersteunende therapie, gebruik het ook zo.

 Emotionele balans bij honden

Reiki bij honden kan helpen bij het in evenwicht brengen van de emotionele gemoedstoestand bij jouw hond. Hierdoor zal jouw hond zich meer op zijn of haar gemak voelen, meer ontspanning ervaren. Maar ook beter om kunnen gaan met veranderingen waardoor ze veerkrachtiger worden.

Reiki gaat door het lichaam stromen naar de plaats waar het meeste nodig is, en probeert op die manier voor een balans te zorgen. Een balans krijg je door bestaande blokkades op te ruimen. De ontvanger (in dit geval jouw hond) bepaalt zelf wat er met de ontvangen energie gedaan wordt (dit gaat via het onderbewustzijn, dus kan ook fantastisch bij honden!), daardoor kan jouw hond nooit meer Reiki krijgen dan hij/zij op dat moment aan kan. Zo werkt het geven van Reiki bij honden. 

Wist je dit over het geven van Reiki bij honden?

 • Reiki perfect in te zetten is voor jouw hond?
 • Sommige honden moeten wennen in het begin, maar uiteindelijk genieten ze er (bijna) allemaal van
 • Het geeft jouw hond rust, meer vertrouwen, balans, minder angst
 • Het versterkt de band met jouw hond als jij zelf jouw hond Reiki kan geven

 
Versterk jouw band met jouw hond nog meer door het geven van Reiki aan jouw hond

 Leer om zelf Reiki aan jouw hond te gaan geven

Jij kan dit leren om deze fantastische methode bij jouw hond te gaan toepassen.

 Tijdens de online cursus Reiki 1 voor jou en jouw hond leer jij hoe jij jezelf Reiki energie kan geven. Hoe jij jouw energie bij jou kan houden. Je leert hoe je pijn kan verminderen, hoe je je meer kan ontspannen.

 En dit kan jij ook gaan toepassen op jouw geliefde hond.

Mijn eigen hond Fenne was bang voor vuurwerk en harde geluiden. Na mijn inwijding Reiki 1 kon ik Fenne meer gaan ondersteunen. Er waren momenten dat Fenne rustig was tijdens de 1e jaarwisseling (in 2018). Hij was niet meer in paniek! Wat een verschil met eerdere jaren! We waren er nog niet, maar de ingang tot een ander leven was gemaakt.

 Fenne ontwikkelde zich tot een hond die beter om kon gaan met harde geluiden. Hij kon zich zelfs ontspannen. Reiki 1 veranderde compleet zijn leven!

 We maakten samen een prachtige reis door te gaan leven met Reiki. En dat door mijn handen! Het was de ingang naar een fijn contact met Fenne. Hij stelde zich open voor de buitenwereld, terwijl hij inwendig rustiger en kalmer werd.

 Ik heb vanaf mijn Reiki 1 inwijding ook veel veranderingen gemerkt. Meer rust in mijn hoofd en lichaam. Ik zet mijzelf centraal, zonder andere mensen en dieren tekort te doen.

 Fenne en ik werden hechter, samen lieten we energie stromen, maar lieten elkaar ook meer toe.

cursus-reiki-1-voor honden-en-mensen.webp
Online cursus Reiki voor honden (en voor jezelf), start bij het halen van je Reiki 1 graad om honden te laten ontspannen

  Iedereen kan dit leren! Reiki 1 is een liefdevolle handoplegging die soms magisch lijkt. Maar jij doet dit & kan dit. Stap voor stap ga jij dit leren, samen met jouw hond.

 Ben je klaar om samen met Fenne en mij op deze Reiki1 reis te gaan samen met jouw hond?

Start dan met de online cursus Reiki 1 voor jou en jouw hond, via deze link: https://onlinemetjehond.nl/products/cursus-reiki-voor-honden-reiki-1

 Reiki I is een cadeau voor jou en jouw hond, de rest van jullie leven. Daarnaast is het fantastisch voor jullie omgeving. Dat ga jij leren door handoplegging.

 Dit krijg je bij de cursus Reiki voor honden

 • direct toegang tot online leeromgeving
 • Online begeleiding + toegang besloten forum
 • Online Reiki I inwijding via 1 op 1 moment
 • Certificaat
 • + een aantal bonussen: Extra e-book met handposities voor mensen & honden, Chakra behandeling, 3 stappenplannen voor behandelingen (jezelf, honden, mensen), Les over kalmerende signalen bij honden 

 Start vandaag nog met de online cursus Reiki 1 voor jou en jouw hond, via deze link: https://onlinemetjehond.nl/products/cursus-reiki-voor-honden-reiki-1

 Omdat Reiki energie is, is dit fantastisch online te volgen! Volg jouw eigen tempo en het tempo van jouw hond en geniet samen.

 
Online cursus Reiki voor honden, haal je Reiki 1 of Reiki 2 graad en help honden te ontspannen door het volgen van de video's, online begeleiding en 1 op 1 inwijding. Reiki werkt bij honden en mensen, dus ook bij jezelf! 

Start met het geven van Reiki aan jouw hond, uit liefde

In een wereld waar stress en disbalans steeds meer de overhand lijken te krijgen, kan Reiki een liefdevolle en kalmerende invloed hebben op zowel mensen als op honden. Door te gaan werken met Reiki voor honden, kies je niet alleen voor een natuurlijke ondersteuning voor jouw hond, maar ook voor een verdieping in jullie band. De universele levensenergie, die door Reiki wordt gebracht, biedt een kans om samen te groeien, te helen en meer harmonie in jullie leven te brengen. Dus waarom wachten?

 Begin vandaag nog aan deze prachtige reis en ontdek de vele voordelen die Reiki jou en jouw hond maar ook jullie omgeving kan bieden. Het welzijn van je hond is immers onlosmakelijk verbonden met jouw eigen welzijn. Kies voor Reiki, kies voor liefde, balans en harmonie in jullie leven. 

 Het geven van Reiki aan honden werkt hetzelfde als bij Reiki geven aan mensen. Laat jezelf, jouw hond en de mensen en dieren om jou heen profiteren van Reiki behandelingen.

Meer informatie over de online cursus Reiki 1 voor honden en voor jou: https://onlinemetjehond.nl/pages/cursus-reiki-1-voor-honden

 Wil je meer weten over mij (Sharon) en Fenne, luister dan naar de podcast waarin ik ons voorstel. Luister naar ons verhaal hoe het allemaal begon. Klik hier om naar de podcast op Spotify te gaan.

 Een andere hele ontspannende therapie voor honden is het masseren van jouw hond. Wist je dat je dit ook kan leren? In deze blog Verminder stress bij jouw hond door het geven van een massage kan je meer lezen over dit onderwerp. Lees de blog via deze link, klik hier

Boek een Reiki behandeling voor jouw hond en laat jouw hond op afstand behandelen, via deze link: https://onlinemetjehond.nl/pages/reiki-bij-honden

 Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.