Ontdek hoe Reiki de angst voor harde geluiden bij je hond kan verminderen

Reiki is een healing therapie die oorspronkelijk uit Japan komt. Het valt onder de alternatieve geneeskunde. Bij mensen wordt het vaak ingezet om meer te kunnen ontspannen of om trauma’s te helen. Maar ook bij honden kan dit heel erg effectief werken. Trouwens niet alleen bij honden, ook bij andere dieren. In deze blog richten we ons op hoe Reiki kan helpen bij het verminderen van angst bij honden voor harde geluiden, zoals angst voor vuurwerk bij honden. Of als je hond bang is voor onweer. Voor veel honden zijn dit stressvolle momenten en zorgt dit voor stress en angst. Reiki kan hierbij een ondersteunende rol hebben om meer ontspanning en zich veiliger te voelen.

Reiki bij honden, hoe werkt dat?

 Reiki wordt letterlijk vertaald als universele levensenergie. Deze techniek doormiddel van handoplegging is in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door Mikao Usui.
 
 Bij honden houdt Reiki geven in dat de Reiki behandelaar zijn of haar handen boven het lichaam van je hond houdt of op het lichaam van je hond legt. Hierbij wordt de energie door de Reiki behandelaar vanuit het universum opgepakt en doorgegeven aan jouw hond. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen bij jouw hond gestimuleerd.
 
 Reiki bij honden kan op deze manier helpen om emotionele, fysieke en energetische blokkades op te heffen waardoor jouw hond weer meer in balans komt. Iedere keer dat jouw hond een Reiki behandeling krijgt, ontstaat er weer een nieuwe balans. Stapje voor stapje zal jouw hond op deze manier behandeld worden met Reiki, met de universele levensenergie die bij jouw hond weer meer gaat stromen.
 

De ontspannende kracht van Reiki bij honden zorgt zelfs voor meer rust tijdens onweer of vuurwerkangst

Waarom werkt Reiki bij honden zo goed?

 Honden zijn zeer gevoelig voor energieën maar ook voor emoties van hun omgeving. Een hond leeft nog veel dichter bij de natuur dan wij mensen doen. Juist doordat een hond nog meer binding heeft met de natuur, maar ook openstaat voor de energie in de omgeving plus emoties van bijvoorbeeld een eigenaar, zorgt ervoor dat Reiki behandelingen bij honden waardevol zijn. Een hond kan hier ontzettend veel aan hebben. Het is een fijne manier om jouw hond te kalmeren en te ondersteunen om zijn of haar emoties meer in balans te krijgen.
 
 Reiki werkt doorgaans snel bij honden, sneller dan bij mensen, juist omdat een hond zo openstaat en meer in verbinding is dan wij mensen. Maar dit kan een hond ook tegenwerken, waardoor ze in disbalans kunnen komen. Doordat ze zich zo verbonden voelen met hun eigenaar. Ook kan een hond een traumatische ervaring hebben gehad in het verleden waardoor een hond bang is voor bepaalde harde geluiden zoals vuurwerk, onweer of andere harde geluiden.
 
 Reiki kan deze bange honden, of honden die in disbalans zijn door het oppikken van (te veel) energieën helpen om weer meer in balans te komen. Reiki bij honden zorgt voor een kalmerende en helende energie die helpt om angst en stress te verminderen.
 
 Tijdens een Reiki sessie zal de hond op een voor hem of haar fijne plaats gaan liggen. Alles gaat zonder dwang, een Reiki sessie bij honden draait om de hond: voor meer ontspanning en het ontstaan van meer balans en rust.
 
 Een Reiki sessie kan ook ondersteunend werken bij fysieke pijnen bij een hond, denk hierbij aan spierpijn, artrose, of na een blessure.
 
 Een groot voordeel van Reiki is dat de Reiki behandelaar (vanaf graad 2) een hond niet direct hoeft aan te raken. Een Reiki behandelaar die minimaal graad 2 heeft behaald kan namelijk op afstand werken. Ideaal voor honden die angstig zijn voor aanraking, of aanraking niet prettig vinden.
 
Meer over Reiki bij honden kan je lezen in deze blog: Hoe werkt het geven van reiki aan honden? Klik hier om naar de blog te gaan.
 
Reiki bij honden kan dus een krachtige therapie zijn om het welzijn van je hond te bevorderen en je hond weer te laten ontspannen, vooral bij angst voor harde geluiden zoals vuurwerk en onweer.
 

Ondersteun je hond met Reiki bij honden als jouw hond last heeft van angst voor harde geluiden zoals onweer of vuurwerk

Angst voor harde geluiden bij honden helaas een veelvoorkomend probleem

Helaas ervaren veel honden angst voor harde geluiden zoals vuurwerk, onweer of andere harde geluiden. Deze angst kan jouw hond op verschillende manieren uiten, denk hierbij aan trillen, blaffen, proberen te ontsnappen of juist te verstoppen, huigen et cetera.
 
 Als jouw hond bang is voor harde geluiden is het ontzettend lastig voor jou als eigenaar om dit te zien. Je voelt je machteloos. De angst voor jouw hond zorgt voor stress.
 
In deze blog gaat het vooral om het onderwerp Reiki bij honden en hoe je dat kan inzetten om angst voor harde geluiden te verminderen en jouw hond op deze manier te ondersteunen. Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om jouw hond hierbij te ondersteunen en angst te verminderen.
 
 Kijk daarom altijd wat bij jou als eigenaar past en bij jouw hond. Reiki kan ontzettend ontspannend zijn voor honden. Je kan ervoor kiezen om jouw hond door een Reiki behandelaar te laten behandelen of leer zelf Reiki geven aan jouw hond. Want ook dat is mogelijk. Verderop in de blog volgt daarover meer uitleg.
 
 Een andere manier om jouw hond te laten ontspannen is door de inzet van hondenmassage. Ook dit kan jij zelf leren. Klik hier voor meer informatie.  

Hoe kan Reiki bij honden zorgen voor minder angst voor harde geluiden

Reiki kan een effectieve en weinig belastende methode zijn om angst bij jouw hond te verminderen, dus ook om angst voor harde geluiden te verminderen. Reiki werkt ontspannend en zorgt voor een veilig gevoel bij jouw hond. Reiki kan onder andere om deze redenen zorgen dat de angst voor harde geluiden zoals onweer of vuurwerk minder wordt:

1 Reiki is een kalmerende energie voor honden

 Reiki bij honden zorgt ervoor dat jouw hond zich meer ontspannen zal gaan voelen en daardoor ook meer kalmte gaat ervaren. De zachte en helende energie van Reiki kan jouw hond helpen om meer en dieper te ontspannen, waardoor jouw hond zich ook meer veilig gaat voelen. Reiki kan zelfs bijdragen aan ontspanning in stressvolle situaties zoals tijdens een onweersbui of tijdens het geluid van vuurwerk.
 
 Dus Reiki is als het ware preventief in te zetten om jouw hond te ondersteunen in stressvolle periodes, zoals bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of in de vuurwerkperiode die vaak langer duurt dan alleen maar 31 december. Maar ook in acute situaties, dus tijdens een onweersbui of tijdens de jaarwisseling.

2 Reiki zorgt voor verminderen van fysieke uitingen bij jouw hond

 Als jouw hond angst ervaart is dit meer dan alleen de emotie angst. Het lichaam, dus het fysieke deel van jouw hond, ervaart ook angst en dat kan zich op verschillende manieren uiten. Denk hierbij aan hijgen, een verhoogde hartslag, een snellere ademhaling maar ook spierspanning.
 
 Reiki bij honden kan ervoor zorgen dat jouw hond ook op die manier zich beter kan ontspannen zodat de spierspanning minder wordt. Maar ook dat de fysieke uitingen minder worden, zodat jouw hond sneller hersteld na een stressvolle situatie of langere periode van stress bij jouw hond.
 
 Op deze manier is Reiki dus ook ontzettend waardevol om de emoties van jouw hond weer in balans te krijgen, maar ook mentaal en fysiek!
 

Angst voor harde geluiden bij je hond verminderen door de inzet van Reiki behandeling bij honden


3 Reik zorgt voor een emotionele balans bij jouw hond

 Een regelmatige Reiki sessie bij jouw hond kan helpen om jouw hond emotioneel te gaan ondersteunen. Hierdoor kan jouw hond weer beter in balans komen. Dit kan erg waardevol zijn voor honden die eerder een traumatische ervaring hebben gehad met harde geluiden, waardoor jouw hond angst is gaan ontwikkelen voor harde geluiden. Of ervoor heeft gezorgd dat jouw hond nog banger is geworden voor harde geluiden. Denk hierbij aan honden die geschrokken zijn van vuurwerk of tijdens een periode van vuurwerk niet genoeg konden herstellen tussendoor en hierdoor vuurwerkangst hebben ontwikkeld.
 
 Reiki kan op deze manier echt zorgen dat jouw hond minder angstig reageert op het horen van harde geluiden. Reiki kan dus zorgen voor meer ontspanning bij honden die bang zijn voor harde geluiden, zoals honden met vuurwerkangst of bang zijn voor onweer.

4 Reiki kan ook preventief ingezet worden bij honden

 Door jouw hond regelmatig een Reiki behandeling te geven (of te laten geven) kan het stressniveau bij jouw hond worden verminderd. Hierdoor zal jouw hond beter in zijn of haar vel komen te zitten, omdat jouw hond minder stress ervaart. Ook zal jouw hond sneller in staat zijn om te herstellen na een stressvolle situatie, bijvoorbeeld na het horen van een hard geluid zoals vuurwerk midden in de zomer of een onweersbui na een warme dag.

Jouw hond wordt dus veerkrachtiger door de inzet van Reiki bij honden die angstig zijn voor harde geluiden.

Hoe kan je Reiki geven aan jouw hond?

 Je kan op 2 manieren Reiki aan jouw hond gaan geven.

  1. Laat jouw hond behandelen door een Reiki behandelaar

 Wil je jouw hond laten genieten van een Reiki behandeling dan is het ook mogelijk om Reiki sessies voor jouw hond te boeken. Je kan ervoor kiezen om met jouw hond naar een Reiki behandelaar te gaan in jullie omgeving.

 Het is ook mogelijk, wat ideaal is voor jou en jouw hond, om een Reiki sessie op afstand te laten doen bij jouw hond. Hierdoor hoef jij niet met jouw hond te reizen, blijft jouw hond in jullie vertrouwde omgeving en komen er geen vreemde handen aan jouw hond.

 Reiki sessies zijn te boeken via Online met je hond, ik voer dan de Reiki sessie op afstand uit bij jouw hond. Voor meer informatie zie deze link: https://onlinemetjehond.nl/pages/reiki-bij-honden

 Honden reageren doorgaans goed en relatief snel op een Reiki behandeling. Juist omdat ze zo puur zijn en dichter bij de natuur staan. Echter kan het een aantal sessies duren voordat je resultaat ziet. Wees dus geduldig en gun jouw hond zijn of haar eigen proces

      2. Je kan dit zelf leren te gaan doen na een Reiki inwijding.

Een groot voordeel als jij het zelf ingewijd wordt in de Reiki dat jij altijd jouw hond kan bijstaan op voor jouw hond moeilijke momenten! Ook kan jij jezelf en andere dierbaren in jullie omgeving gaan behandelen met Reiki.

 Het is wel zo dat jij opgeleid dient te worden in Reiki en een inwijding nodig hebt van een Reiki master. Je zal hier dus tijd en energie aan moeten besteden om dit te gaan doen. Echter als je besluit om zelf Reiki te gaan geven dan is dit een cadeau voor jezelf en jouw honden voor de rest van jouw leven.

 Wil je meer weten hoe jij ingewijd kan worden in Reiki? Klik op onderstaande onderstaande link voor de online cursus Reiki 1 voor jou en jouw hond. Deze wordt gegeven via Online met je hond, waarbij ik (Sharon) jouw Reiki master zal zijn om jou op te leiden. Ik ben Reiki master sinds 2019.

Klik hier op deze link als jij wilt leren om zelf Reiki aan je hond te gaan geven. 

Reiki inzetten om angst voor harde geluiden bij honden te verminderen is een goede optie om te overwegen als jouw hond bang is

 Als jij besluit om Reiki te gaan inzetten om jouw hond meer te laten ontspannen bij harde geluiden zal je merken dat jouw hond rustiger zal worden en beter met stressvolle situaties kan omgaan. Het kan ook zijn dat jouw hond meer steun bij jou gaat zoeken en dus letterlijk contact met jou zoekt. Op deze manier kan jij jouw hond ook zelf beter ondersteunen en zal jullie band groeien. Reiki kan hierbij dus een ondersteunende rol hebben. Reiki is nooit ter vervanging van een dierenarts, maar kan bij honden met angst voor harde geluiden zeker een fantastische therapie zijn om in te gaan zetten.


Reiki bij honden kan helpen jouw hond minder angstig te laten zijn tijdens onweer

Nog een aantal interessante blogs en een podcast over dit onderwerp:
Blog: 9 Tips om je hond te kalmeren tijdens vuurwerk

Blog: Verminder stress bij jouw hond door het geven van een massage
 

Interessante podcast: Voordelen van hondenmassage, luister deze podcast gratis op Spotify via deze link, klik hier.
 
Heb je vragen over Reiki bij jouw hond, dan mag je ook altijd een mail sturen naar info@onlinemetjehond.nl.

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.